/media/5161/header.jpg

Formål

Smukfondens formål

Smukfonden er et produkt af et højere formål med vores årlige Smukfest: At dele ud af fællesskabet, til dem, der har allermest brug for det - at dele ud af overskudsenergien.

Det kan måske godt lyde lidt "fluffy" for nogen, og derfor har vi nedskrevet en række lidt mere konkrete formål, som Smukfonden er bygget op omkring. Det er netop disse formål, som de projekter, vi støtter, skal leve op til - og man kan faktisk bliver overrasket og ret glad i maven over, hvor mange projekter, der lever op til vores formål og derfor har mulighed for at søge vores midler.

1. At støtte projekter i Danmark, der afhjælper ensomhed og udsathed, fortrinsvist blandt unge.

2. At støtte projekter, hvor social bæredygtighed, inddragelse, frivillighed og fællesskab er en del af projektets struktur, både i planlægning, afvikling og videreføring.  

3. At støtte projekter, som har udviklingsmuligheder, både når det gælder inddragelse af eksisterende fællesskaber, uddannelsesinstitutioner, foreninger samt samarbejde med øvrige bidragsydere, så projektet kan leve videre, også når fondsmidlerne er brugt op.

4. At give Smukfests medhjælpere mulighed for at være med til at dele ud af den overskudsenergi, der produceres af festivalens mere end 17.000 frivillige. Derfor skal alle ansøgninger indstilles af en aktiv frivillig medhjælper. Hvis ikke du kender en, kan du evt. søge efter en ved at slå det op i dit netværk på dine sociale medier. 

Klik herunder, hvor du kan læse mere om de vejledende principper for ansøgninger til Smukfonden og blive liiidt klogere på, hvordan du søger.

Vi gør opmærksom på at Smukfonden ikke er en stiftet fond omfattet af fondslovgivningen, hvorfor donationer fra Smukfonden ikke er skattefritaget i medfør af ligningslovens § 7, nr. 22.

Se kontaktoplysninger