/media/5367/header-lavukstock.jpg

Til fest for fællesskabet

Lavukstock og Silhouetten er to danske endags-festivaler for personer med fysiske og psykiske handicap, der i 2018 modtog 50.000 kr. fra Smukfonden.

26. marts 2019

Eventbureauet Lavuk Entertainment er en oplevelses-arbejdsplads for unge med fysiske og psykiske handicap, som involveres i at planlægge events og koncerter. De arbejder blandt andet med at nedbryde grænserne mellem det såkaldte normal- og specialområde gennem arrangementer, som typisk har musikken som en samlende ramme. 

Lavuk Entertainment står bl.a. bag endags-festivalerne Lavukstock og Silhouetten, som inviterer festivaldeltagere med forskellige handicap og deres ledsagere til København og Odense, hvor arrangementerne holdes. 

Selvom arrangementerne har haft store navne på som Turboweekend, Joey Moe, Kato, Søs Fenger og Gulddreng, så er billetprisen på kun 150 kroner. Den lave billetpris kan kun lade sig gøre på grund af den økonomiske støtte udefra, som er altafgørende for festivalens udvikling. Sofie Kløvborg, der arbejder som projektleder for Lavuk Entertainment, forklarer:

Støtten fra Smukfonden betyder alt. Vores festivaler er meget afhængige af støtte udefra. Målgruppen kan være meget sårbar, og vi vil så gerne have, at så mange som muligt kommer forbi. Derfor er det også nødvendigt med den lave billetpris, der bliver muliggjort af fondsstøtten.”

Fest for fællesskabet

Ligesom Smukfest har fællesskabet i fokus, er det også en kæmpe drivkraft bag Lavuk Entertainment og deres to festivaler.

Det vigtigste for os er at dyrke fællesskabet. Og nye fællesskaber kan være svære at finde, hvis man for eksempel bor på bosted, hvor man hurtigt kommer til at bruge meget af ens tid med de samme mennesker dag ud og dag ind. Lavukstock og Silhuetten gør det muligt for mennesker med fysiske og psykiske funktionsnedsættelser at komme helt ud af den her dagligdag bare for en enkelt dag, og det betyder rigtig meget," fortæller Sofie Kløvborg. 

Som nogle måske husker, valgte Djämes Braun at donere hele honoraret fra deres Smukfest-koncert i 2017 til Smukfonden. Og noget tyder på, at der er flere musikere i miljøet, der har et soft-spot for fonden. Lavuk Entertainment fandt i hvert fald frem til støttemuligheden gennem nogle musikere. Sofie Kløvborg fortæller:

Vi blev egentlig opmærksomme på Smukfonden gennem nogle kontakter i musikmiljøet. Vi researchede selv videre på fonden, og tog derefter kontakt til Tommy Karecki fra Crowd Management-holdet på Smukfest, og han valgte så at indstille projektet til Smukfonden. ”

Se et recap af af Lavukstock-festivalen her:

Se kontaktoplysninger