/media/5334/boernegenoptraeningslejr.jpg

Stor succes på børnegenoptræningslejr

The Back To Life Project afviklede i midten af februar en børnegenoptræningslejr med støtte fra Smukfonden.

27. februar 2019

Det tog kun 11 minutter, og så var børnegenoptræningslejren på Egmont Højskolen fyldt op med tilmeldinger fra håbefulde familier, der ønskede en plads til deres børn.

Således blev uge 7 på højskolen sat i gang med høje forventninger, som alle blev indfriet hos de deltagende familier. Der blev trænet og behandlet, ligesom højskolens unikke svømmehal, Vandhalla, har været et stort plus i genoptræningen. Hele ugen var støttet økonomisk af Smukfonden og Lions Club, hvilket betød at familierne deltog helt uden egenbetaling.

»Vi kan se en masse fremskridt i denne uge. Vores lejr viser jo bare, hvor positivt børn responderer på intensiv træning, leg og hjælp. Det er en magtdemonstration af, hvad børn er i stand til, og et godt eksempel på, hvor langt vi ville kunne rykke dem, hvis vi som samfund havde mere fokus på genoptræning,« udtaler Mikkel Salling Holmgaard, stifter af The Back To Life Project til B.T.

Da The Back To Life Project åbnede op for tilmeldinger, havde de håbet på at kunne få tilmeldinger fra 5-6 familier, hvis de gjorde en stor indsats på deres kanaler – det skulle vise sig, at det ikke krævede mere end et enkelt Facebook-opslag og 11 minutter, før pladserne var fyldt. Og så måtte der tænkes hurtigt. Med lidt ekstra hjælp fra Lions Club lykkedes det få plads til 25 familier i løbet af ugen.

Børnegenoptræningslejren havde besøg af både borgmesteren og sundhedschefen fra Odder Kommune, ligesom TV2 Østjylland og B.T. begge var forbi og lavede indslag om hhv. 11-årige Camilla, der selv havde modtaget genoptræning fra The Back To Life Project og endte med at arbejde som instruktør på lejren, samt handicappede Lily på halvandet år, der tog sine første skridt på genoptræningslejren.

’The Back to Life Project’ er et privat initiativ, der tilbyder genoptræningsforløb til privatpersoner, der har været ude for alvorlig ulykke eller sygdom. Det har eksisteret i fem år, og har alene i 2018 leveret genoptræning til 160 personer og rådgivet yderligere 200 personer.

Se kontaktoplysninger