/media/3789/smukfonden-gf-header.jpg

Smukfonden uddeler 303.000 kroner

Smukfondens første uddeling i 2018 fandt sted på Skanderborg Festivalklubs generalforsamling d. 22. januar. Her blev der delt 303.000 kroner ud, og Smukfonden nærmer sig nu de første 3 millioner kroner i uddelte midler siden fondens åbning i 2014.

24. januar 2018

Der var brede smil over hele linjen, da Smukfonden endnu engang kunne dele ud af sine midler til initiativer, der støtter socialt udsatte og ensomme. Det foregik på en velbesøgt generalforsamling for Skanderborg Festivalklub, hvor repræsentanter fra flere af de støttede projekter også var mødt for at fortælle om deres projekter, og hvad pengene skulle gå til.

Det første projekt på podiet var Ombold Esbjerg Lokalt, der modtog 20.000 kroner til deres arbejde med at motivere socialt udsatte til fysisk engagement og fællesskab. Aftenens andet projekt var MEENA, der blev præsenteret af initiativtageren Nivetha Balasubramaniam. MEENA modtog 50.000 kroner, der er sat af til at udvikle en webserie om retten til eget liv og seksualitet. Det sidste projekt der blev præsenteret på aftenen, var "Unge gror med naturen". Her var initiativtageren Pernille Benzon oppe og fortælle om projektet, der også modtog 50.000 kroner for deres arbejde med inklusion og inddragelse af unge i haveprojekter. 

Udover de tre fremmødte projekter, kunne der præsenteres yderligere 8 støttemodtagere af Smukfondens midler i 2018: 

Head Space Frivillighedsdag – projektet arbejder med landsdækkende og anonym rådgivning til unge mellem 12og 25, der får hjælp til deres problemer. Headspace drives af frivillige der selv har haft virkeligheden tæt inde på livet – og Smukfondens 50.000 kr. skal gå til en frivillighedsdag, der kan skabe sammenhold blandt projektets 400 frivillige.

Lavukstock og Silhuetten får ligeledels 50.000 kr. til udvikling af deres projekt, der er en oplevelses-arbejdsplads for unge med fysiske og psykiske funktionsnedsættelser, der her involveres i at planlægge events og koncerter

Ønskefeen får 20.000 kr. til støtte for deres arbejde med at hjælpe socialt udsatte familier i Lystrup og omegn.

Backstagecrew får 5.000 til køb af jakker til deres unge frivillige

Rollespil for udsatte unge – arbejder med at lave inklusion og fællesskab for udsatte unge ved hjælp af rollespil og dem støtter Smukfonden med 15.000 kr.

Skanderborg Sommerlejr laver sommerlejr for både udsatte familier – både blandt indvandrere og flygtninge og etniske danskere. Smukfonden støtter med 5.000 kr. der skal gå til underholdning på lejrens sidste aften

Pusterummet laver bl.a. lektiehjælp i et udsat boligområde – og gør det i et opholdssted, hvor alle føler det er trygt at være. Smukfonden støtter med 18.000 kr. til køb af computere og andre redskaber til brug for lektiehjælpen.

Bryd Ensomheden får 20.000 kr. fra Smukfonden. Det er unge psykologistuderende der arbejder frivilligt med at tilbyde psykologhjælp, terapi og samtaler til unge over 18 år, der har traumer med fra barndommen. De studerende får erfaring og får styrket deres kompetencer og de unge får hjælp. Win win!

Se kontaktoplysninger