/media/5159/smukgeneral2019-8151.jpg

Red Røven modtager en halv million af Smukfonden

Projekt "Red Røven" modtog til dette års generalforsamling en halv million kroner af Smukfonden. Penge, der skal gå til at støtte socialt udsatte i akut pengenød

21. januar 2019

Smukfonden uddeler støtte til gode og varme projekter to gange om året, og siden starten af 2014 er der uddelt mere end 3 mio. kroner. Efter årets generalforsamling i bøgeskoven, kan der lægges yderligere 1 mio. kroner oveni regnestykket, da 21 forskellige og lige fantastiske projekter og initiativer modtog støtte. Dette års støtte er tilsammen Smukfondens største donation nogensinde og sker blandt andet som et resultat af et overskud fra 2018 på lige godt 9 mio. kroner - altså 4,4 mio. kroner mere end i 2017. Derudover sker det som den aller første fejring af Smukfests 40-års jubilæum, der for alvor peaker til sommer, når festivalen skydes igang.  

Skal skabe opmærksomhed 

Største donation går til Hus Forbis projekt "Red røven", der modtager en halv million kroner. Projektet yder støtte i form af rentefrie lån til personer, som enten er hjemløse, tidligere hjemløse eller socialt udsatte. Da projektet for nogle år siden blev skudt i luften, var det ment som et tilbud til mennesker med alle slags akutte pengeproblemer, men det har nu bevæget sig mere over i støtte til at financiere besøg hos tandlægen. Red Røven blev financieret af penge fra salget af Hus Forbi, men disse penge er desværre brugt op, og derfor har Smuk Fonden besluttet at yde en ekstraordinær støtte til at få projektet startet op igen. 

”Når man lever på gaden, er der tit andet, der står før at gå til tandlægen. Med jeres donationen kan vi gå ind og rette op på et socialt problem og skabe en masse opmærksomhed på emnet”, siger sekretariatsleder Rasmus Wexøe Kristensen, der er mødt op til generalforsamlingen som repræsentant for Hus Forbi. 

Sammen med Rasmus står Simon Nielsen, som er Hus Forbi-sælger, hjemløs og medlem af Hus Forbis bestyrelse. ”Det er meget større, end vi havde drømt om. Jeg er helt rørt”, siger han og fortsætter "alting løber tørt, og det her kan være med til at give en masse mennesker mere selvværd og en smertefri hverdag. Det kan hjælpe folk ud på den anden side, hvor man måske ikke er hjemløs mere”. 


På billedet ses Simon Nielsen (tv) og Rasmus Wexøe Kristensen (th). Fotograf: Anders Boll

Smukfondens bestyrelse er direktør Carsten Nørland fra Unibrew, Borgmester Jørgen Gaarde fra Skanderborg og festivalklubbens bestyrelsesformand Poul Martin Bonde. Med stor støtte fra Sanne Ravn og Eldbjørg Pollestad, der screener og kvalificerer alle ansøgninger.

Smukfonden har åbent for ansøgninger hele året. Der er ansøgningsfrist d. 1. december og d. 15. maj – med uddeling i henholdsvis januar og august på årets festival. Du kan læse meget mere om, hvordan du søger lige her

Se kontaktoplysninger