/media/5362/_c0p9150-kopi.jpg

Frivillige unge laver mad for de syge og udsatte

Det Kærlige Måltid er en frivillig organisation, der siden starten af 2019 har haft unge ildsjæle i køkkenet for i fællesskab at lave mad til syge og udsatte familier. Projektet er støttet af Smukfonden.

18. marts 2019

I et køkken på Aarhus Havn har Det Kærlige Måltid nu lavet mad i 7 uger. Fra starten af 2019 kunne organisationen starte ordentligt op, og siden er det blevet til mere end 309 frivillige timer og 979 måltider til udsatte familier.

Det kan være familier, hvor et familiemedlem er blevet ramt af en alvorlig sygdom, hvor man pludselig får revet gulvtæppet væk under sig. Og hvor man derfor ikke har overskud til at købe ind og få lavet nogle gode, nærende måltider” siger Charlotte Thyberg, der har startet projektet, til TV2 ØSTJYLLAND.

Se klip fra TV2 Østjylland her.

Hos organisationen er nøgleordene fællesskab, madlavning og medborgerskab – noget der i høj grad bliver udlevet i køkkenet med de unge frivillige. Josefine Krøll Larsen, der har været frivillig og med fra projektets start, fortæller:

Det Kærlige Måltid giver mig ikke bare mulighed for at samles med andre omkring en god sag, men det giver mig også mulighed for at udvikle mine kompetencer inden for sundhed og ernæring - noget jeg har en stor passion inden for.” 

Måltiderne er gratis for de modtagende familier i 8 uger. Projektet finansieres ved hjælp af sponsorater, donationer, fonde og samarbejdspartnere. Kender du nogle, der godt kunne bruge en hjælpende hånd fra Det Kærlige Måltid? Læs mere på www.detkaerligemaaltid.dk.

Se kontaktoplysninger