/media/7752/franz_husforbi.png

Franz har fået nye tænder af Smukfonden

Franz er sælger ved Hus Forbi. Han har ikke børstet tænder i over fem år og har lige knap to og en halv tand tilbage i munden. Men nu er det endelig blevet hans tur til nye tænder - og smilet breder sig i hans ansigt, da han stolt viser de nye tænder frem, som han har fået med støtte fra Smukfonden.

26. november 2020

“Alle ved hvor vigtigt, det er, at have en god mundsundhed, og hvor stor en betydning, det har for ens livskvalitet,” fortæller Rasmus Wexøe Kristensen, der er Sekretariatsleder ved Hus Forbi. I 2019 startede Hus Forbi og Smukfonden sammen projektet “Tandfeen - du er smuk, når du smiler”, der har ydet støtte til tandbehandling for bl.a. hjemløse og socialt udsatte. Smukfonden har været meget begejstrede for Hus Forbi’s tidligere projekt “Red Røven” og ville gerne være med til at genoplive projektet, som vores tidligere talsmand og opfinder af overskudsenerigen Poul Martin fortæller om i videoen herunder.

Dette samarbejde blev altså til projekt Tandfeen og ifølge Rasmus Wexøe Kristensen et oplagt eksempel på en sammenkobling af erhvervslivet, civilsamfundet og det offentlige. Hus forbi ville gerne sammen med Smukfonden være med til at gå forrest og vise, hvordan samfundsudviklingen også kan være en fordel for både hjemløse og socialt udsatte - det kræver blot de rette aktører, der går ud og gør tilbuddene tilgængelige for udsatte mennesker.

“Forestil dig, hvis du kun skulle leve af bananer og flydende kost. Så kan det måske være svært at få nok energi til at lave de ting, man gerne vil. Det er meget stigmatiserende at mangle tænder,” fortæller Mathias Rud Jacobsen, der er tandlæge hos Tandklikken på Østerbro. Han har været en del af projekt Tandfeen og været med til at forøge livskvaliteten hos dem, der har fået mulighed for nye tænder.

Og nu har Franz fået to nye tandproteser, der skal følge ham på vej videre. Nu er der ikke længere huller i det smil, han møder folk med på gaden, når han er ude og sælge Hus Forbi.

Mød ham i videoen herunder og følg med på hans rejse mod det nye smil.

Se kontaktoplysninger