/media/7865/smukfonden_uddeling2021_header.png

En helt særlig uddeling

Smukfondens uddeling i 2021 var af flere årsager noget anderledes, end den plejer. Modtagerne fik ikke overrakt deres donation ved fysisk fremmøde pga. Corona-restriktionerne, men det gjorde ikke uddelingen mindre særlig – den var nemlig i Poul Martin Bondes navn.

27. maj 2021

Skanderborg Festivalklubs formand og medstifter af Smukfonden, Poul Martin Bonde, gik bort i august 2020. Poul Martin var en mand med uendelige titler for på trods af hans alt for tidlige bortgang, var listen med søsatte projekter og imponerende resultater lang – både i Smukfest-regi og hans tidligere karriere i branchen.

Poul Martin var blandt andet med til at sætte hjørneflagene for Smukfonden og var siden opstarten i 2014 en af de bærende kræfter bag fonden. Han er en af de primære årsager til, at Smukfonden dags dato har uddelt 6.227.550 kr. til 178 forskellige projekter i kampen mod ensomhed og udsathed.

Donation i Poul Martin Bondes navn

At Smukfonden lå Poul Martins hjerte nært var der aldrig tvivl om. Det blev dog for alvor cementeret, da han valgte den smukke gestus at frabede sig blomster til sin bisættelse og i stedet ønskede donationer til Smukfonden. Og det fik han.

Der blev indsamlet fantastiske 61.702,68 kr., som Smukfonden i 2021 officielt kunne uddele på Skanderborg Festivalklubs generalforsamling. Uddelingen blev i alt på 100.000 kr., og da størstedelen af beløbet var fra Poul Martins donation, blev denne uddeling derfor givet i hans navn. De modtagende projekter blev valgt i Poul Martins ånd, og pengene fordelt over tre projekter, der alle sammen står bag initiativer, der er med til at skabe fællesskaber og støtte ensomme og udsatte unge.

Modtagerne kunne som sagt ikke på vanlig vis være fysisk til stede til uddelingen på festivalklubbens generalforsamling, som efter flere udskydelser endeligt blev afviklet den 8. maj. De har i stedet sendt en videohilsen som tak for donationen:

DUCKLINGS E-sport, modtager 32.5000 kr. i støtte til deres projekt om at skabe et fællesskab for unge gamere. Et sted, hvor man er ”ligesom de andre”, og hvor man sammen med andre børn og unge kan udvikle sit spil. Projektet er indstillet af medlem Chrestina Christensen fra Camping Safety Service.

 

Skraldecaféen, på Sydhavnen i Aarhus, modtager 32.500 kr. i støtte til deres projekt – Suppedasen. En cyklende madbod, drevet af unge sociale udsatte med formålet om at nedbryde nogle af de barrierer, der ofte er mellem gadens folk og den øvrige befolkning. Projektet er indstillet af medlem Rikke Sejthen fra Sminkedåsen.

 

Foreningen Midtbyens Subkulturer, modtager 30.000 kr. i støtte til deres projekt om at støbe et nyt gulv til deres mødested, Rottereden. Et fristed og fællesskab for ensomme og udsatte unge mennesker i Aarhus Midtby. Projektet er indstillet af Nancy Pelle fra Genbrugsguiderne.

Fremadrettet

Smukfonden vil uden tvivl savne Poul Martin og hans evige engagement, men har nu fået allokeret flere ressourcer fra festivalklubbens sekretariat ligesom den frivillige gruppe, der drifter fonden også har fået et ekstra sæt hænder med ombord. I øvrigt ikke hvilke som helst – Poul Martins kone, Kirsten, er nemlig blevet en del af Smukfondens frivillige hold. Der er derfor skabt de bedste forudsætninger for, at Smukfonden fortsat kan dele ud af Smukfests overskudsenergi og give en håndsrækning til dem, der trænger.

Se kontaktoplysninger