/media/7472/bo-i-kirken.png

Bo hjælper børn gennem sorgen

Projektet ”Da Bo mistede sin far” skal gøre det nemmere at støtte børn, der mister en far eller mor. Bidraget fra Smukfonden i 2019 har resulteret i en række animationsfilm og små kortfilm, som kan hjælpe i sorgprocessen.

17. april 2020

2000 børn i Danmark mister hvert år deres far eller mor og havner i en meget uvant og utryg situation. Formålet med ”Da Bo mistede sin far” er at give et samtaleværktøj til disse børn og de voksne, som skal møde barnet i sorgen. Det kan være lærere, sygeplejesker, pædagoger, familie osv., som har brug for at blive ”klædt på” til de svære samtaler. 

”Vi opstiller scenarier som kan opstå i forbindelse med dødsfald som f.eks., skal barnet se den afdøde? Skal man deltage i begravelsen? Hvad skal man være forberedt på, når man kommer i skole igen? Hvad siger man til sine venner og klassekammerater? Skal man deltage i en sorggruppe, og en lang række andre ting, som man ikke har erfaring med i forvejen," forklarer Niels Rahbæk, en af projektskaberne.

Materialerne i projektet består af små videofilm, hvor scenerne fortæller om de følelser, som Bo oplever i de forskellige situationer. De ligger frit tilgængeligt online og kan altså findes frem, når behovet opstår.  

Se en af filmene om Bo her.

Smukfonden havde fornøjelsen af at støtte med 50.000 kr., som blandt andet er gået til sparring med skuespiller til indtaling, opsætning af hjemmeside, bedre lydkvalitet og mulighed for at invitere 150 mennesker til lancering.

Lanceringen af materialet fandt sted d. 15. januar 2020 på Godsbanen i Århus, hvor Thomas Medom, Rådmand for børn og unge i Århus, samt repræsentanter fra Det Nationale Sorgcenter og Skyggebørn knyttede et par ord til projektet.

Kender du nogen, der kan få glæde af fortællingerne om Bo? Find alt materialet på www.dabomistedesinfar.dk.

 

Se kontaktoplysninger