/media/3294/header8.jpg

Bier, engagement og godt selskab

Det er essensen af BISTAD, en frivillig forening, der arbejder med socialt udsatte borgere

1. september 2016

BISTAD er en frivillig forening, der driver en socialøkonomisk virksomhed med i base i Aarhus. I august 2015 modtog de 25.000 kroner fra Smukfonden. Projektets omdrejningspunkt er bier og den påvirkning, de har på vores natur. Hverdagen i BISTAD går med biavl og honningproduktion samt læren om biernes vigtighed. Projektet giver mulighed for, at nogle af byens socialt udsatte borgere kan engagere sig i et meningsfuldt og lokalt projekt, og på den måde genvinde selvtilliden og lysten til at indgå i en social sammenhæng.

Lene Kiel, der er daglig leder i BISTAD, fortæller om, hvad pengene fra Smukfonden skal gå til, ”De 25.000 kr. skal gå til at opstarte en base i Skanderborg kommune. På nuværende tidspunkt kører vi og borgerne fra vores base i Aarhus til Skanderborg for at passe bierne, vi har der. Planen er, at vi med tiden skal have endnu en base, der skal ligge i Skanderborg, og at det i stedet bliver skanderborgensere, der skal være med til arbejdet med bigårdene i Skanderborg. ” 

Formålet med BISTAD er, at give udsatte borgere en chance for at føle sig set og nyttige i et projekt, hvor den enkelte samtidig får mulighed for, at føle sig som værende en del af et fællesskab. Igennem samvær med andre udsatte borgere og frivillige skal den enkelte genvinde selvværdet og lysten til at indgå i en social sammenhæng. Målet er, at borgerne begynder at føle, at de er en del af samfundet, og på den måde opnår en arbejdsidentitet, der måske kan ende ud i et skånejob, flexjob eller lignende.
I BISTAD behandler vi alle ligeværdigt. Alle mennesker har noget bidrage med, og det er de kvaliteter, vi lægger vægt på. Ikke på det ting, de ikke kan,” afslutter Lene Kiel.

Se kontaktoplysninger