/media/8527/2022_smukgeneralforsamling_fotoboll-4126.png

125.400 til uddeling trods endnu et aflysningsår

Smukfondens eksistensgrundlag hænger sammen med Smukfests, da 20% af overskuddet fra festivalen går til fonden. Sådan en har der desværre ikke været de sidste to somre, men Smukfonden prioriterede alligevel en uddeling, da det måske netop i denne tid er ekstra vigtigt at støtte dem, der i forvejen er udsat eller ensom.

26. januar 2022

I starten af januar kunne vi overrække seks projekter den glædelige nyhed om, at de var udvalgt til at modtage årets støtte fra Smukfonden. Mandag den 24. januar blev det så endeligt officielt, da modtagerne blev præsenteret på Skanderborg Festivalklubs generalforsamling og for de medlemmer, der har været med til at indstille projekterne til Smukfonden.

Donationerne blev præsenteret af projekterne selv – de har nemlig hver især sendt os en skøn takkehilsen, som I kan se herunder. I år overrakte vi projekterne donationen sammen med en lille Smukfonden-rekvisitkasse, som de har gjort brug af på allerfestligste vis.

Projekternes hilsener bragte store smil blandt vores medlemmer, som tydeligt kunne mærke taknemmeligheden og glæden blandt årets modtagere.

Mød de seks modtagere her:

Holmstrupgård

Modtager 10.000 kr. i støtte til deres projekt om at lave en festival for de unge i Holmstrupgårds socialpsykiatrisk behandlingstilbud. Projektet er indstillet af medlem Jens Frederik Overgaard fra hold 149 Scene Beredskab.

Smart Recovery, Kolding

Modtager 18.400 kr. i støtte til at sprede budskabet om og facilitere foreningens selvhjælpsprogram, hvor fællesskab, frivillighed og samarbejde på tværs danner rammen for hjælp til at kunne komme ud af afhængighed. Projektet er indstillet af medlem Jannie Hansen fra hold 4788 Nedtagning diverse.

Foreningen Midtbyens Subkulturer – Sidesporet

Modtager 20.000 kr. i støtte til at bygge et tag over deres mødested. Sidesporet er et fristed og fællesskab for ensomme og udsatte unge mennesker i Aarhus Midtby. Projektet er indstillet af Thomas Christer Lund Petersen fra hold 4506 Johannelund.

Skanderborgs Aktive Mil

Modtager 50.000 kr. i støtte til deres projekt om en Multipark i Skanderborg. Formålet med Multiparken er at skabe et fællesskab blandt byens unge, hvor de kan samles om fælles aktiviteter. Projektet er indstillet af medlem Katrine Jørgensen fra hold 922 E-læringsproduktion.

Red Barnet Skanderborg

Modtager 7.000 kr. i støtte. Red Barnet er en forening med formålet om at inkludere ensomme unge i en fællesskabende forening med sociale arrangementer. Projektet er indstillet af medlem Karen Skakke fra hold 205 Happy Hippie Bar.

Tabuland

Modtager 20.000 kr. i støtte til podcasten Tabuland, som producerer en serie af lydfortællinger om psykisk sygdom og det at være pårørende dertil med formålet om at nedbryde tabuer om bland andet psykisk sygdom. Projektet er indstillet af medlem Lasse Holm fra hold 4001 Bodvagt.

Se kontaktoplysninger