/media/3789/smukfonden-gf-header.jpg

Uddelt i 2018

I 2018 delte Smukfonden henholdsvis 303.000 kroner ud i januar og 365.000 kroner ud i august - og har dermed uddelt over 3 millioner kroner siden fondens start i 2014.

Januar 2018:

Repræsentanter fra flere af de støttede projekter var mødt op til generalforsamlingen, hvor de fik overrakt pengene og kunne fortælle om deres projekter. Det første projekt på podiet var Ombold Esbjerg Lokalt, der modtog 20.000 kroner til deres arbejde med at motivere socialt udsatte til fysisk engagement og fællesskab. Aftenens andet projekt var MEENA, der blev præsenteret af initiativtageren Nivetha Balasubramaniam. MEENA modtog 50.000 kroner, der er sat af til at udvikle en webserie om retten til eget liv og seksualitet. Det sidste projekt der blev præsenteret på aftenen, var "Unge gror med naturen". Her var initiativtageren Pernille Benzon oppe og fortælle om projektet, der også modtog 50.000 kroner for deres arbejde med inklusion og inddragelse af unge i haveprojekter. 

Yderligere modtagere af støtte fra Smukfonden i januar 2018:

Head Space Frivillighedsdag – projektet arbejder med landsdækkende og anonym rådgivning til unge mellem 12og 25, der får hjælp til deres problemer. Headspace drives af frivillige der selv har haft virkeligheden tæt inde på livet – og Smukfondens 50.000 kr. skal gå til en frivillighedsdag, der kan skabe sammenhold blandt projektets 400 frivillige.

Lavukstock og Silhuetten får ligeledels 50.000 kr. til udvikling af deres projekt, der er en oplevelses-arbejdsplads for unge med fysiske og psykiske funktionsnedsættelser, der her involveres i at planlægge events og koncerter

Ønskefeen får 20.000 kr. til støtte for deres arbejde med at hjælpe socialt udsatte familier i Lystrup og omegn.

Backstagecrew får 5.000 til køb af jakker til deres unge frivillige

Rollespil for udsatte unge – arbejder med at lave inklusion og fællesskab for udsatte unge ved hjælp af rollespil og dem støtter Smukfonden med 15.000 kr.

Skanderborg Sommerlejr laver sommerlejr for både udsatte familier – både blandt indvandrere og flygtninge og etniske danskere. Smukfonden støtter med 5.000 kr. der skal gå til underholdning på lejrens sidste aften

Pusterummet laver bl.a. lektiehjælp i et udsat boligområde – og gør det i et opholdssted, hvor alle føler det er trygt at være. Smukfonden støtter med 18.000 kr. til køb af computere og andre redskaber til brug for lektiehjælpen.

Bryd Ensomheden får 20.000 kr. fra Smukfonden. Det er unge psykologistuderende der arbejder frivilligt med at tilbyde psykologhjælp, terapi og samtaler til unge over 18 år, der har traumer med fra barndommen. De studerende får erfaring og får styrket deres kompetencer og de unge får hjælp. Win win!

August 2018:

The back to life project – der laver en skræddersyet og social genoptræningslejr til sårbare unge og modtog 50.000 kr. til deres arbejde.

Cafe Fundamentet – der får 32.000 kr. til deres arbejde med at styrke deres brugere med fællesaktiviteter som indkøb og madlavning.

Skanderborg Selvhjælp  – der havde søgt og fik 4.000 kr. til deres projekt ”PUST”, der er et mestringsforløb for børn med ADHD.

Kvisten – 25.000 kr. til brug for terapi til seksuelt misbrugte.

Hunde Tips & Hygge – 5.000 kr. til foderdonationer til udsatte danskeres hunde.

Skanderborg Taekwondo Klub – 33.000 kr. til et udviklingsprojekt for børn og unge om hjælp til selvhjælp.

Red Barnet Skanderborg – 25.000 til deres naturlejr for udsatte børn.

Plexus Aarhus – 30.000 kr. til deres arbejde med at transformere ensomme unges ofte barske virkelighed til kunstneriske værker.

Musikskolen Aarhus – 22.000 kr. til deres projekt ”Unge poeter”.

Plexus København – 14.000 kr. til deres værested for udsatte unge.

Center for social nytænking – 50.000 kr. til et vidensprojekt om, hvad der egentlig virker i indsatserne over for sårbare og udsatte unge.

Reden – 50.000 kr. til etablering af et sundhedstilbud til deres brugere.

Hylke Rideskole – 25.000 kr. til projektet "og så til hest", der giver en gruppe sårbare og udfordrede elever mulighed for at ride og opleve, hvordan hestene og ridningen udvikler, udfordrer og giver livskvalitet.

Se kontaktoplysninger